Kjo datë është vendosur pasi lidhet me çeljen e shkollës se parë shqipe “Mësonjtoria e parë Shqipe” në Korçë, më 7 mars të vitit 1887, një ngjarje kjo shumë e rëndësishme historike për arsimin tonë.

Foto: AQSh.

Mar 7, 2017 · Kështu filluan çelja e shkollave dhe perhapja e mësimit t’Abetares shqipe në vendin tonë. Mar 7, 2017 · Kështu filluan çelja e shkollave dhe perhapja e mësimit t’Abetares shqipe në vendin tonë.

Mar 7, 2017 · Kështu filluan çelja e shkollave dhe perhapja e mësimit t’Abetares shqipe në vendin tonë.

Nov 21, 2008 · 21–Populli shqiptar, kultura kombëtare dhe shkolla e pare shqipe.

Mësonjëtorja e Korçës është shkolla e parë kombëtare e gjuhës shqipe në viset shqiptare në kohën e Perandorisë Osmane. Hapja e shkollës me mësim në gjuhën shqipe ishte një ngjarje dhe një fitore e madhe për gjithë lëvizjen kombëtare. .

Shkolla e Korçës nuk është shkolla e parë shqipe në Shqipëri dhe dita e mësuesit nuk është 7 marsi.

Është historia e luftës kundër injorancës, që pati arritje të rëndësishme dhe me vlerë. Kur flasim për fillet e arsimit shqip, na kujtohet mësonjëtorja e parë shqipe në Korçë që u hap në vitin 1887. ” (Historia e Letërsisë Shqiptare, Tiranë 1983, f.

Shkollat e para shqipe janë hapur në Shkodër e rrethinë rreth 400 vjet më parë dhe shkolla e lartë të paktën 134 vjet më parë. Nov 21, 2008 · 21–Populli shqiptar, kultura kombëtare dhe shkolla e pare shqipe.

Normalja e Elbasanit, e hapur në dhjetor të vitit 1909, është shkolla e parë e arsimit profesional arsimor në gjuhën shqipe, e krijuar në bazë të vendimeve të Kongresit të Elbasanit, i cili ishte mbajtur tre muaj më parë në po atë vit.

.

. .

. Po kështu i këndon edhe poeti i shquar Naim Frasheri duke.

Shkolla e Parë Shqipe, Muzeu Kombëtar i Arsimit (ABC) Në ndërtesën ku ndodhet sot Muzeu Kombetar i Arsimit shqiptar, ndërtesë Monument Kulture 150-vjeçare,.
Shkolla e Pare Shqipe ne Tirane, ShengjergjMësimi i gjuhës shqipe në Shëngjergj të Tiranës, ka filluar para shpalljes së pavarësisë së Shqipërisë.

Qarku i Tiranes shkolla e pare shqipe ne Shengjergj si i hapi dyert xhamia per nxenesit.

Mar 7, 2021 · Sot shqiptarët në të gjitha shtetet ku jetojnë festojnë 7 Marsin – Ditën e Mësuesit.

Ajo u hap më 7 mars të vitit 1887 në Korçë në shtëpinë e ofruar për mësimdhënie nga Diamanti Terpo. Shkolla tërhoqi interesin dhe admirimin e shumë shqiptarëve, nën shembullin e saj u frymëzuan më vonë edhe banorë të viseve dhe trevave të tjera shqiptare. Shkolla e Korçës nuk është shkolla e parë shqipe në Shqipëri dhe dita e mësuesit nuk është 7 marsi.

. Shkolla e parë, ta quajmë kombëtare, në gjuhën shqipe është ajo e periudhës Osmane e që ne e njohim si Mësonjëtorja e Korçës. Megjithatë, në historinë e zhvillimit të shkollave shqipe dhe të arsimit tonë kombëtar si pikënisje merret mësonjëtorja e Korçës që filloi të punojë me 7 mars 1887, me mësuesin e saj Pandeli Sotiri, të cilin e pason shkolla e Prizrenit në vitin 1889, me mësuesin Mati Logoreci. . . Edhe ne kete fushe mashtrimi eshte prezent dhe propaganda komuniste ka percaktuar 07 marsin 1887 ne qytetin e Korces, si dita e pare me shkolle shqipe ne territorin e banuar nga shqiptaret dhe, qytetin e serenatave, si qytetin lindes te arsimit shqiptar.

Shkolla është një institucion arsimor i projektuar për mësimin e nxënësve nën drejtimin e mësimdhënësve.

Shkolla u vendos. .

Mësonjëtorja u hap më 7 mars të vitit 1887 në Korçë në periudhën e fundme të perandorisë.

Normalja e Elbasanit, e hapur në dhjetor të vitit 1909, është shkolla e parë e arsimit profesional arsimor në gjuhën shqipe, e krijuar në bazë të vendimeve të Kongresit të Elbasanit, i cili ishte mbajtur tre muaj më parë në po atë vit.

19 Qershor, 2022 - 11:00 am.

Vetëm 7 ditë pas saj, u çelën shkolla shqipeqytetin e Pogradecit, në Ersekë e në Ohër, si dhe u shtuan përpjekjet për çeljen e tyre në krahinat e tjera.

A u hap vërtetë shkolla e parë shqipe në Korçë? 21 Gusht, 2019 - 11:30 pm.